fittverket

ok..jag vill ha ett personbevis..går in på skatteverkets hemsida för att fixa en och slippa sitta i telefontråkkö
jag vill bara ett bevis till när jag åker outlandish eftersom jag läste att det var bra å ha någonstans. man vet ju hur det blir..byråkratitjaffs har jag fått en överdos av i englandet..
alltså..dom här bevisen finns att få

Adoptivbarn

 

Adoption (adoptant)

 

Adress
I personbeviset visas din adress och datum för senaste folkbokföring.

 

Anställning
I personbeviset visas även medborgarskap.

 

Ansökan
I personbeviset visas även datum för folkbokföring. Personbeviset kan användas i samband med olika former av ansökningar. Om du i stället behöver styrka ditt medborgarskap bör du välja ett personbevis för "Anställning" eller "Studier".

 

Ansökan om svenskt medborgarskap
I personbeviset visas folkbokföringsuppgifter som normalt behövs för din ansökan om svenskt medborgarskap hos Migrationsverket. Är du svensk medborgare och sambo med den som söker svenskt medborgarskap beställer du "Familjebevis" där motsvarande uppgifter visas.

 

Ansökan om visum hos Migrationsverket
I samband med en ansökan om visum för tillfälligt besök i Sverige kan referenspersonen i Sverige styrka sina folkbokföringsuppgifter med ett personbevis.

 

Bankärende
I personbeviset visas även ditt civilstånd. Är du under 18 år och behöver personbeviset, välj då personbevis för "Ansökan" där uppgift om vårdnadshavare framgår.

 

Begäran om förvaltarfrihetsbevis
Information från PRV: OBS! Om du tänker bli utgivare för en periodisk skrift ska detta personbevis skickas till överförmyndarnämnden i din hemkommun för stämpel och underskrift, innan den sänds in till Patent- och registreringsverket.

 

Bodelning

 

Boendeparkering

 

Bostadsbidrag
Personbeviset visar datum för folkbokföring. Har du familj kan du även behöva ett "Familjebevis" där uppgift om make/maka/partner och barn visas.

 

Bosättning

 

Faderskap

 

Familjebevis

 

Fastighetsärende
Personbeviset visar även dina uppgifter om medborgarskap, make/maka/partner och datum för ändring av civilstånd.

 

Förvärvstillstånd

 

Gåva
Personbeviset visar även medborgarskap, civilstånd, make/maka/partner samt uppgift om dina föräldrar/vårdnadshavare om du är under 18 år.

 

Handelsbolag

 

Hemortsbevis
Personbeviset visar var du har din hemort dvs i vilket län,kommun och församling du var folkbokförd den 1/11.

 

ID-kort

 

Inbjudan
Du som är referenspersonen till någon som ansöker om visum för tillfälligt besök i Sverige behöver detta personbevis i kontakten med Migrationsverket. I personbeviset visas dina uppgifter om medborgarskap och datum för eventuell in- och utflyttning till Sverige.

 

Inteckning

 

Körkort
Numera behöver du inte beställa personbevis för körkort annat än i undantagsfall t ex när du ska byta ditt utländska körkort till ett svenskt. De uppgifter som krävs för utfärdande av körkort finns tillgängliga för Vägverket dagen efter registreringen i folkbokföringen.

 

Lagfart

 

Lägenhetsbyte

 

Näringstillstånd, utländskt företag

 

Pass
Personbeviset används vid ansökan om utländskt pass, främlingspass eller liknande. Numera behöver du inte beställa personbevis för svenskt pass annat än i undantagsfall. De uppgifter som krävs för utfärdande av svenskt pass finns tillgängliga för polisen dagen efter registreringen i folkbokföringen.

 

Pensionsärende

 

Serveringstillstånd

 

Sjömansregistrering

 

Skilsmässa
I personbeviset visas uppgifter som behövs i samband med ansökan om äktenskapsskillnad eller partnerskapskapsskillnad

 

Skuldsanering

 

Stipendium
Personbeviset innehåller även dina uppgifter om medborgarskap och civilstånd. I de fall du behöver styrka att du har barn komplettera med ett "Familjebevis".

 

Studier
Personbeviset innehåller även dina uppgifter om födelsehemort och medborgarskap. Är du under 18 år visas uppgift om vem som är vårdnadshavare för dig.

 

Svenskundervisning
Personbeviset används av dig som ska söka till SFI (svenska för invandrare) och innehåller dina uppgifter om medborgarskap samt datum för folkbokföring vid in- och utflyttning till Sverige.

 

Tillstånd
I personbeviset visas dina uppgifter datum för folkbokföring. Personbeviset kan användas i samband med ansökan om tillstånd hos t.ex. länsstyrelsen. Om du i stället behöver styrka ditt medborgarskap bör du välja personbevis för "Anställning" eller "Studier".

 

Uppehållstillstånd
Personbeviset är avsett för utländska medborgare som ska söka uppehållstillstånd i Sverige. Är du referensperson till någon som tillfälligt ska besöka Sverige använder du personbevis för "Inbjudan".

 

Vårdnadsärende

 

Yrkeslegitimation

 

Äktenskapsförord


gaah, palla. vilket är det jag ska ha?
ok.. ge mig en sjömansregistrering tack.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0